SANDY McKNIGHT with FERNANDO PERDOMO – SAN FERNANDO BLITZ (EP)

Sandy McKnight is een Amerikaanse zanger en bassist afkomstig uit Lee, Massachusetts die nu in Albany, New York woont en al actief was als bassist in de jaren ’70. Hij werkte sindsdien vooral als songschrijver en componist voor films en televisieseries. Vorig jaar bracht hij samen met producer en multi-instrumentalist Fernando Perdomo uit Los Angeles een eerste EP uit onder de titel “San Fernando Beat”, een plaat die op heel wat bijval kon rekenen bij de fans van lekker meezingbare powerpopsongs.

Nu is er amper enkele maanden later al een vervolg op die eerste EP klaargestoomd met een tweede minialbum “San Fernando Blitz” dat in Los Angeles en New York City werd opgenomen en waarop het duo zes nieuwe composities van Sandy McKnight heeft ingespeeld en die hijzelf ook heeft ingezongen en geproducet. Fernando Perdomo speelt op deze nummers op gitaren, drums en piano. De eerste single die hieruit werd getrokken is de catchy tot dansen uitnodigende openingstrack “Living On The West Side” met de heerlijk rijmelende tekst: ‘Living on the west side, working on the east side, looking for the upside, baby. Here I am, standing on the other side’.

Daarna volgt het op de eerste video te beluisteren superaanstekelijke nummer “C’mon C’mon C’mon”. Het andere ‘YouTube’-filmpje is een geluidsvideo waarop het albumafsluitende door vioolklanken gekleurde nummer “Seven Words” te horen is. ‘Powerpop meets Westrock’ is het motto dat zeker ook geldt voor de andere drie tracks “Melody Ann”, “Pay It Any Mind” en “Why Make Promises?” op dit zeer aangenaam beluisterbare maar met zijn 15 minuten veel te kort durende cd-tje. Onze boodschap aan beide heren luidt dan ook: ga terug aan het werk en componeer nog veel meer van deze leuke deuntjes voor een volledig studioalbum dat wat ons betreft niet te lang op zich hoeft te laten wachten.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: 22 Records

video